OPIS
- Miejsce treningu:
Ośrodek: Ośrodek Szkoleniowo-Wypoczynkowy ZHP "Nadwarciański Gród" Załęcze Wielkie 89; 98-335 Pątnów woj. łódzkie
Współrzędne GPS: szerokość: 51.099426"N długość: 18.661909"E - Czas trwania: 4 dni
- Rodzaj szkolenia: obozowe.
- Dla kogo: dla liderów czynnie zaangażowanych w służbę SK i chętnych do pracy z dziećmi i młodzieżą.
- Wiek: ukończone 18 lat.
- Komendant warsztatów: pdw. Agnieszka Mitrosz.
- Koordynator warsztatów: hm. Danuta Hania Jaśkiewicz (WISA, OiM, DDiDB).
- Komendant zgrupowania hm. Paweł Chwiłkowski (TI, Warsztaty, WIP).
- Dojazd: we własnym zakresie.
- Rozpoczęcie: 13.08.2022 r., godz. 9:00.
- Zakończenie: 16.08.2022 r., godz. 15:00.
- UWAGA! Ze względów organizacyjnych (konieczność rezerwacji miejsc w ośrodku) zapisy zostaną zamknięte dnia 20 lipca 2022 r.
- UWAGA! Warsztaty odbędą się jeżeli zgłosi się co najmniej 10 uczestników (potrzebne są dwa zastępy).
Tel. kontaktowe w czasie trwania zgrupowania:
- Paweł Chwiłkowski: +48 668460645
- Danuta Hania Jaśkiewicz: +48 508057297
Wykładowcami i trenerami są instruktorzy Skautów Króla od stopnia przewodnika, którzy są pasjonatami określonego warsztatu i chcą się podzielić wiedzą i doświadczeniem dotyczącym tematu warsztatu.
Obóz jest organizowany w ramach działalności statutowej stowarzyszenia.
Opłaty: Opłata dowolna – darowizna (dowolna kwota).
W 2022 roku szkolenia kadry zostały zwolnione z opłat.
Sugerowana darowizna: 250,00 PLN
Płatne na konto:
Stowarzyszenie Skauci Króla
Starzyńskiego 25, 52-203 Wrocław,
Nr konta: 62 1750 0012 0000 0000 3270 0985
Tytuł przelewu "Darowizna na cele statutowe/DDiDB - imię i nazwisko uczestnika"
lub gotówką na miejscu.
Tematy wykładów i warsztatów
- gotowanie,
- smażenie,
- pieczenie,
- kuchnia regionalna,
- potrawy biblijne,
- biesiadowanie,
- sztuka kulinarna,
- savoir vivre przy stole,
- dzielenie Słowem Bożym, wiarą i miłością jak chlebem,
- przygotowanie potraw pod dachem i w warunkach polowych,
- harce i zabawy,
- inne niespodzianki.
Zgłoszenia
Link do rejestracji na warsztat (naciśnij)
Ekwipunek uczestników do zabrania
- Biblia, notatnik i długopis,
- przybory toaletowe (najlepiej w jednej kosmetyczce), ręcznik mały i kąpielowy,
- odzież dostosowana do różnych warunków pogodowych, dres lub ciepła bluza,
- płaszcz lub peleryna przeciwdeszczowa, kalosze i wygodne buty,
- beret SK lub czapeczka z daszkiem, koszulka lub mundur SK (jeśli mamy),
- zegarek na rękę, latarka, scyzoryk/finka,
- kubek lub termos do gorących napojów (np. kawa),
- ściereczka do naczyń, fartuszek kuchenny, ręcznik frotte do rąk,
- talerz plastikowy większy i mniejszy,
- miska plastikowa o średnicy 25cm,
- ulubione przyprawy, zioła lub dodatki – w niewielkich ilościach,
- serwetki papierowe lub z materiału,
- przepis z kuchni regionalnej miejsca pochodzenia lub zamieszkania,
- ulubiony przepis rodzinny,
- inne rzeczy wg uznania,
- i oczywiście dobry humor oraz APETYT, żeby zjeść wszystkie pychotki?.
Uwagi
Obowiązuje obecność przez cały czas trwania obozu.
Rzeczy drogie typu: komórki, aparaty fotograficzne, itp. zabieramy na własną odpowiedzialność.
Z uwagi na charakter szkolenia uczestnicy mogą korzystać z telefonów komórkowych tylko w sytuacjach nagłych.