OPIS
  • Miejsce treningu: 
    Ośrodek: Ośrodek Szkoleniowo-Wypoczynkowy ZHP "Nadwarciański Gród" Załęcze Wielkie 89; 98-335 Pątnów woj. łódzkie
    Współrzędne GPS:  szerokość: 51.099426"N długość: 18.661909"E
  • Czas trwania: 4 dni
  • Rodzaj szkolenia: obozowe.
  • Dla kogo: dla liderów czynnie zaangażowanych w służbę SK i chętnych do pracy z dziećmi i młodzieżą.
  • Wiek: ukończone 18 lat.
  • Komendant warsztatów: pdw. Agnieszka Mitrosz.
  • Koordynator warsztatów: hm. Danuta Hania Jaśkiewicz  (WISA, OiM, DDiDB).
  • Komendant zgrupowania hm. Paweł Chwiłkowski (TI, Warsztaty, WIP).
  • Dojazd: we własnym zakresie. 
  • Rozpoczęcie: 13.08.2022 r., godz. 9:00.
  • Zakończenie: 16.08.2022 r., godz. 15:00.
  • UWAGA! Ze względów organizacyjnych (konieczność rezerwacji miejsc w ośrodku) zapisy zostaną zamknięte dnia 20 lipca 2022 r.
  • UWAGA! Warsztaty odbędą się jeżeli zgłosi się co najmniej 10 uczestników (potrzebne są dwa zastępy).

Tel. kontaktowe w czasie trwania zgrupowania:

  • Paweł Chwiłkowski: +48 668460645
  • Danuta Hania Jaśkiewicz: +48 508057297

Wykładowcami i trenerami są instruktorzy Skautów Króla od stopnia przewodnika, którzy są pasjonatami określonego warsztatu i chcą się podzielić wiedzą i doświadczeniem dotyczącym tematu warsztatu.

Obóz jest organizowany w ramach działalności statutowej stowarzyszenia.

Opłaty: Opłata dowolna – darowizna (dowolna kwota).

W 2022 roku szkolenia kadry zostały zwolnione z opłat.

Sugerowana darowizna: 250,00 PLN

Płatne na konto: 

Stowarzyszenie Skauci Króla

Starzyńskiego 25, 52-203 Wrocław,

Nr konta: 62 1750 0012 0000 0000 3270 0985 

Tytuł przelewu "Darowizna na cele statutowe/DDiDB - imię i nazwisko uczestnika"

lub gotówką na miejscu.


Tematy wykładów i warsztatów
  • gotowanie,
  • smażenie,
  • pieczenie,
  • kuchnia regionalna,
  • potrawy biblijne,
  • biesiadowanie,
  • sztuka kulinarna,
  • savoir vivre przy stole,
  • dzielenie Słowem Bożym, wiarą i miłością jak chlebem,
  • przygotowanie potraw pod dachem i w warunkach polowych,
  • harce i zabawy,
  • inne niespodzianki.

Zgłoszenia

Link do rejestracji na warsztat (naciśnij)


Ekwipunek uczestników do zabrania
  • Biblia, notatnik i długopis,
  • przybory toaletowe (najlepiej w jednej kosmetyczce), ręcznik mały i kąpielowy,
  • odzież dostosowana do różnych warunków pogodowych, dres lub ciepła bluza,
  • płaszcz lub peleryna przeciwdeszczowa, kalosze i wygodne buty,
  • beret SK lub czapeczka z daszkiem, koszulka lub mundur SK (jeśli mamy),
  • zegarek na rękę, latarka, scyzoryk/finka,
  • kubek lub termos do gorących napojów (np. kawa),
  • ściereczka do naczyń, fartuszek kuchenny, ręcznik frotte do rąk,
  • talerz plastikowy większy i mniejszy,
  • miska plastikowa o średnicy 25cm,
  • ulubione przyprawy, zioła lub dodatki – w niewielkich ilościach,
  • serwetki papierowe lub z materiału,
  • przepis z kuchni regionalnej miejsca pochodzenia lub zamieszkania,
  • ulubiony przepis rodzinny,
  • inne rzeczy wg uznania,
  • i oczywiście dobry humor oraz APETYT, żeby zjeść wszystkie pychotki?.

Uwagi

Obowiązuje obecność przez cały czas trwania obozu.

Rzeczy drogie typu: komórki, aparaty fotograficzne, itp. zabieramy na własną odpowiedzialność.

Z uwagi na charakter szkolenia uczestnicy mogą korzystać z telefonów komórkowych tylko w sytuacjach nagłych.